Hoelang kun je mosselen, rauw bewaren? Hieronder vind je het bewaaradvies voor een gesloten en open verpakking. Daarnaast kom je te weten of je mosselen, rauw het beste in de koelkast, vriezer of voorraadkast kunt bewaren. Ook krijg je bewaartips voor mosselen, rauw en weet je hoe je bederf kunt herkennen.
Bewaartip voor dit product
Gooi kapotte schelpen weg. Ook als de schelp van een mossel zich vóór het koken niet sluit of als een mossel na het koken niet open is, is het aan te raden om ze weg te gooien. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?
De mosselen zijn verkleurd of verspreiden een onaangename geur. Als dat zo is, eet ze dan niet meer.
Bewaaradvies van andere producten
Wil je van een ander product opzoeken hoelang en waar je dit het beste kunt bewaren? Vul hieronder een product in en vind het antwoord.